Uluslararası Proje Coimbra Üniversitesi'nde Gerçekleştirildi

AB Beyond The Limits Ka 203 projesi ve Multiplier Event (ICLEL 2023) 3-8 Temmuz 2023 tarihleri arasında Portekiz’in Coimbra Üniversitesi Psikoloji ve Eğitim Fakültesi’nde başarıyla gerçekleştirildi.

Uluslararası Proje Coimbra Üniversitesi'nde Gerçekleştirildi
15 Temmuz 2023 - 17:00

Koordinatörlüğünü Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Titrek’in yaptığı, 7 ortaklı AB Ka 203 projesi olan “Beyond the Limits: Developing Entrepreneurship via Creativity in Schools projesi Ulusötesi Proje Toplantıları ve 2’nci Yaygınlaştırma Faaliyeti-Multiplier Event (ICLEL 2023) etkinlikleri 3-8 Temmuz 2023 tarihleri arasında Portekiz’in Coimbra Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.

3-5 Temmuz 2023 tarihlerindeki Uluslararası Proje Toplantıları’nda, proje işleyişi, ihtiyaç analizi uygulaması, e-book yayınlanması süreci ve en son toplantıda da program geliştirme çalışmaları ile ilgili çıktıların durumları ve daha etkili uygulama seçenekleri tartışıldı. Yine bu hafta içerisinde projenin yaygınlaştırma etkinliği (Multiplier Event) olan ICLEL 2023 konferansları da Hibrid metodu ile başarı ile ortakların işbirliğinde düzenlendi.

Bu faaliyete de yaklaşık 27 ülkeden 200 ün üzerinde katılımcı yüz yüze ve çevrimiçi olarak katılım sağlamıştır. ABD, den Prof. Dr. Dana Redford- President, Policy Experimentation & Evaluation Platform (PEEP) Senior Fellow, Institute of European Studies, UC Berkeley, Bosna- Hersek’ten Saraybosna Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mirzana Pasic Kodric ve yine ortaklardan Prof. Dr. David Rae- De Montfort Üniversitesi /İngiltere, Prof.Dr. Carlos Sousa de Reis- Coimbra Üniversitesi /Portekiz, Prof. Dr. Jose Puen Guerta- Granada Üniversitesi/ İspanya, Doç. Dr. Pablo Garcia Sempere- Granada Üniversitesi ve Prof  Dr Pablo Rodriquez Herero-Autonomous University of Madrid /İspanya ve Dr. Dan Petrica- Romanya da yüzyüze çağrılı konuşmalarını gerçekleştirmiştir. Yine Prof. Dr. Albertina Oliviera (Coimbra Üniversitesi /Portekiz) ise AB Beyond the Limits proje faaliyetleri ve özellikle de ihtiyaç analizi ile ilgili yapılan araştırmalara dayalı olarak hem ortak ülkelerde hem de global girişimcilik ve yaratıcılık düzeyleri ile ilgili verileri tüm katılımcılarla çağrılı konuşması ile paylaştı. Dr. Regina Frank (De Montfort Üniversitesi-İngiltere) yaygınlaştırma faaliyetlerinin kapanış konuşmasını yaptı.

Ayrıca workshoplar, round table tartışmalarının yanı sıra, Gala Gecesinde Portekiz kültürel Fado müzik etkinliği ve Gala Yemeği ile Portekiz yemek kültürü de aktif katılımcılar tarafından öğrenildi. Proje etkinliklerinin son aşamasında ise, Coimbra Üniversitesi’nin Uneso Heritage Listesi’ne alınan merkez kampüsü, salonları, tez savunma salonu, tarihi şapeli ve kütüphanesi gezilerek, üniversitenin ve Portekiz’in kuruluş tarihi hakkında bilgiler verildi.

Ekim 2023 ün sonunda tamamlanması planlanan AB KA203 projesi olan “Beyond the Limits: Developing Entrepreneurship via Creativity in Schools” projesinin koordinatörü Prof. Dr. Osman Titrek, AB Beyond the Limits proje faaliyetlerinin ve yaygınlaştırma faaliyeti olan ICLEL 2023’nin başarı ile sonlandırılması ve katkılarından dolayı başta Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al’a, Coimbra Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Amilcar Celta Falcao Ramos Ferreira’ya, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rüştü Yeşil’e, ve Coimbra Üniversitesi Psikoloji ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Maria Paula Palxao’ya, proje faaliyetlerinde ağırlayan Coimbra Üniversitesi proje koordinatörü Prof. Dr. Carlos Sousa Reis ve ekibine ve tüm proje ortaklarına ve faaliyetlerine yüz yüze ve çevrimiçi olarak katılan tüm katılımcılara, Türk ekibinden Prof. Dr. Mustafa Bayrakcı, Doç. Dr. Ömer Faruk Vural, Doç. Dr. Gözde Sezen Gültekin’e ve Organizasyon Komitesi’nin tüm üyeleri, editörler kurulu ve hakem kurulu ve emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkürlerini iletti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum