Avrupa Araştırma Konseyi Hibe Programı Tanıtım Etkinliği

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Araştırma Dekanlığı (ARDEK) tarafından “Avrupa Araştırma Konseyi Hibe Programı (ERC) Bilgi Günü” isimli bir etkinlik düzenlendi.

Avrupa Araştırma Konseyi Hibe Programı Tanıtım Etkinliği
14 Temmuz 2023 - 14:52

SAÜ ARDEK tarafından 13 Temmuz Perşembe günü SAÜ Hukuk Fakültesi Sabahattin Zaim Konferans Salonu'nda düzenlenen ‘ERC Bilgi Günü’ isimli etkinliğe, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrah Doğan, akademisyenler ve araştırmacılar katılım gösterdi. Etkinliğe, Avrupa Araştırma Konseyi Ulusal İrtibat Kişisi Aslı Vural konuşmacı olarak katıldı.

“Üniversitemizin kısa vadede hedefi ilk 20”

Etkinliğin açılışında bir konuşma yapan Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, üniversite olarak kısa vadede ilk 20'ye girmeyi hedefleyerek, araştırma üniversitesi olma hedefi doğrultusunda çeşitli çalışmaların yürütüldüğü söyledi. Araştırma konularında TÜBİTAK’ın yönlendirme ve destek olarak her zaman Sakarya Üniversitesi’nin yanında olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Al, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’a teşekkürlerini iletti. Katılımcılara hitaben üniversitenin 250 yıllık köklü akademik geçmişine atıfta bulunan Rektör Prof. Dr. Al, İstanbul Teknik Üniversitesi'ne bağlı olarak kurulan üniversitenin, İTÜ'nün akademik geleneklerini taşıdığını ve bununla gurur duyduklarını belirtti.

Avrupa Araştırma Konseyi Ulusal İrtibat Kişisi Aslı Vural, ERC hibe programının detaylarına ve başvuru sürecine ilişkin önemli bilgileri katılımcılarla paylaştı. Sunumunda, ERC'nin uzun vadeli stratejilere odaklandığını ve araştırmacıların kariyer planlamalarında bu programı göz önünde bulundurmaları gerektiğini ifade eden Vural, üniversitelerin araştırmacılara sağladığı destek ve teşviklerin ERC projelerinin başarısında önemli bir rol oynadığına dikkat çekti.

Aslı Vural, Avrupa Araştırma Konseyi'nin kuruluşundan bu yana geçen sürede Avrupa'nın dönüşümünde önemli bir rol oynadığını ifade ederek, ERC'ye ilgi duyan birçok kurumun benzer değerlendirme sistemlerini kullanmak veya ERC'ye benzeyen projeler başlatmak istediğini belirtti. Projelerde rekabetin önemini vurgulayan Vural, "ERC Ulusal İrtibat Noktası olarak bu programın tüm özelliklerini anlatmamız gerekiyor. Bu program küresel bir oyun. ERC, küresel çapta etkili olan bir program. Oyunu kurallarına göre oynamak için bu özellikleri tam anlamıyla bilmeliyiz. Hem araştırmacılar olarak hem de siz değerli üniversite yöneticileri olarak" dedi.

 

Etkinlik, soru-cevap kısmının ardından sona erdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum